IMG_4457Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen..Het betekent letterlijk “het beste van de winkel”.
Omdat ik deze kruiden een keer gekregen heb ben ik zoeken naar recepten waar dit in verwerkt zat en we vinden hier thuis de smaak erg lekker.
Ook in soep is hij heerlijk ( bv Marokkaanse courgette soep).

Deze gehaktspiesen zijn zo gemaakt en het is even weer wat anders . Natuurlijk kan je hiervan ook gewoon gehaktballetjes draaien .
Een salade van avocado, tomaatjes , komkommer , wat peper en zout en wat verse basilicum is hierbij  erg goed.Gewoon plakjes komkommer en tomaat is uiteraard ook prima hierbij.

  • Doe 300 gr biologisch rundergehakt in een kom met  2 afgestr.eetl. ras el hanoutkruiden en wat zout en kneed dit goed door elkaar.
  • Voeg 1 (rode) ui, 100 gr zwarte olijven , 20 gr. platte peterselie allemaal  in zeer kleine stukjes  daarbij en kneed ook erdoor.
  • Maak 8 langwerpige vormen van het gehakt en druk het in je hand stevig aan dat het niet gauw uit elkaar kan vallen.
  • Steek hier een lange satéprikker aan en bak deze in de (grill)pan gaar, regelmatig keren.
  • Maak wat saus van Griekse yoghurt 10%( en evt iets mayo)  met wat peterselie en cayenne peper en wat zeezout en serveer dit hierbij.

IMG_4472

Bron: A.H. allerhande

Advertenties