Voor de zomers dagen is deze maaltijdsalade ideaal. je hoeft niet lang in de keuken te staan en hij is  voedzaam en toch licht verteerbaar. met  de geroosterde noten maak je  de salade  tot iets bijzonders. Ook is dit een goed recept voor op de camping met een vers stokbrood erbij. Krijg er al helemaal zin in!

IMG_4454
verse biologische bleekselderij

  • Snijd 250 gr kipfilet in stukjes en bak deze in wat olie met wat zout/peper en kerrie in ong. 10 min gaar. De kip garen in bouillon kan ook heel goed , net wat je uitkomt.
  • Snijd de 4 stengels bleekselderij in dunne plakjes ( alvorens kan je de schil eraf halen met een dunschiller , zo haal je de “haren” eraf die soms hart kunnen zijn.
  • Maak de verse ananas schoon en snijd ook dit in kleine stukjes.
  • Een  stevige ( rode) appel in stukjes snijden.
  • Maak in de saladekom een sausje van 1 eetl. mayonaise  of  1 eetl. Griekse yoghurt  en een theelepel grove mosterd.  Kerriepoeder toevoegen naar smaak ( bij kip in bouillon gegaard kan er nog wel aardig wat in , 1 theelepel ong )
  • Schep hierdoor de gesneden groenten en fruit  en maak op smaak met zout en peper.
  • Rooster even wat walnoten of hazelnoten en als ze afgekoeld zijn kan je ze over de salade strooien net voordat je deze serveert

Smaakvol met krieltjes uit de oven of als je koolhydraat-arm wilt eten een goede soep ( bv slasoep,  lekker zomers ).

aardappeltjes uit oven

Daarna een toetje : Rabarber – aardbeien mousse met ijs of Griekse yoghurt.

 

 

 

 

Advertenties