Granola is een mengsel van onder andere granen, zaden, pitten en gedroogd fruit dat vaak met yoghurt gegeten wordt. Het wordt in dezelfde ontbijtfamilie geplaatst als muesli.

Het is eenvoudig te maken en wat heerlijk ruikt het als het uit de oven komt!
Zelf eet ik het graag in de yoghurt, handig om mee te nemen naar kantoor bv. Veel smakelijker dan die boterhammen  die uren geleden gesmeerd zijn. Als je dit eenmaal geproefd heb blijf je het steeds weer maken, ik tenminste wel 🙂

_dsc0031

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg bakpapier op de bakplaat van de oven
  • Meng in een grote kom: 250 gram havervlokken ( havermout) , 175  gram ongezouten gemengde noten evt( bv. v.d Lidl ) evt.wat kleiner gehakt met ong 75 gram pompoenpitten ( of andere pitten)  50 gram geraspte kokos , 1 eetl. kaneel en een snufje zout door elkaar.
  • Smelt 60 gram kokosolie en roer deze dan  met 2 eetl. honing of agavestroop er doorheen.
  • Verdeel dit over de bakplaat en laat dit 20-25 min. goudbruin bakken.
  • Evt nog wat rozijnen of gedroogd fruit toevoegen kan ook na de baktijd.
  • Laat het afkoelen en bewaar dit in een goed afgesloten pot of bak.

img_4912

 

 

Advertenties