Deze cakes heb ik al vaak gemaakt.  Makkelijk mee te nemen naar je werk als tussendoortje, heerlijk bij de thee/koffie thuis .Het beslag is snel gemaakt en ze zijn zeker nog een paar dagen na het bakken lekker want ze worden niet droog door de vruchten die erin zitten.

20160408_110911125_ios

  • Verwarm de oven op 180 gr.
  • Vet de muffin-vorm ( 12 vormpjes erin)  in met wat kokosolie of boter.
  • Smelt 80 gr.roomboter , biologische margarine of kokosolie 

  • Mix 6 eieren met 100 gr agavestroop of honing  totdat  het goed  luchtig is.
  • Spatel er 60 gr kokosmeel, 60 gr kokosrasp, 1 tl wijnsteenbakpoeder of 8 gr. bakpoeder ( half zakje) en wat vanillemerg of vanille Bourbon druppels ( bij natuurwinkel te koop , is zonder suiker )  door.
  • Roer de olie/boter hierdoor heen en spatel er 200 gr blauwe bessen ,bramen of  frambozen  door ( uit diepvries kan prima, dan liefst eerst laten ontdooien of even onder warme kraan wat laten ontdooien en dan droog deppen.)
  • Vul de muffin-vormpjes en bak ze in de oven 25-30 min .gaar.

Dit recept bevat geen:
Melk ( wel als je roomboter gebruikt)
Geraffineerde  suiker
Gluten
Conserveringsmiddel

Weetje over de bakpoeder/wijnsteenbakpoeder:
Wijnsteenbakpoeder bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Aan gewoon bakpoeder, zoals die van Dr. Oetker, worden chemische rijsmiddelen toegevoegd. Dit betreft meestal fosfaten. Er bestaan mensen die ervan overtuigd zijn dat deze additieven (E450 en E500) schadelijk zijn voor de gezondheid en bijvoorbeeld hoofdpijn of botontkalking zouden kunnen veroorzaken. Wijnsteenzuur bevat geen dierlijke stoffen is daardoor geschikt voor vegetariërs.

Bron: Smakelijck.nl

Advertenties