Ovengerechten en  stoofpotjes zijn mijn favoriet in de herfst. Ook is weer zoveel te kiezen qua groenten deze tijd. Afgelopen week ook speltkoekjes en een perentaartje gebakken , daar neem ik  meer tijd voor nu de tuin minder aandacht vraagt. Peren en appels zij er volop en wat zijn de nieuwe cox appels toch weer lekker. Heb veel goudreinetten gekregen en maak daar taarten ,  appelmoes  en niet te vergeten de jachtschotel van. De pompoenen van mijn zus zijn ondertussen opgegeten en de pastinaken die in de kelder liggen daar  maak ik morgen een soepje van met salieboter ( ben benieuwd hoe dat smaakt) . De maandag begint goed want ga dan een lunch verzorgen voor een bedrijf voor 15 personen, wat een uitdaging weer 🙂

img_5341
perentaartje

Maandag:
Winterposteleintaart met kaas

Dinsdag:
Kabeljauw met broccoli ovenschotel

Woensdag:
Zuurkool met slagers-rookworst en banaan

Donderdag:
Pitabroodjes met bio.rundergehakt in zoet-zure woksaus en wokgroenten ( recept wereldwinkel van fair-trade producten)

Vrijdag:
Volkoren Penne met aubergine , bio. runder-salami en basilicum .

IMG_3012

Zaterdag:
(oven) Patat met erwten , snacks en sla

Zondag:
Stoofpot van kip in witte wijn,  Garam Masala kruiden en noten ( recept gall&gall).

 

 

Advertenties