Afgelopen zaterdag bij de biologische kramen op de markt inkopen gedaan. Knolselderij, pastinaak, prei en bieten heerlijke groenten van dit seizoen. Ook koeken ,meel  en wat verschillende kazen daar gekocht.  Had vorige week bio. winterpenen bij de A.H. meegenomen en die gaan we eerst eten met zoete aardappelen , heerlijk licht verteerbaar.


Dit weekend hebben we gesmuld van de (spelt) speculaaskoek, en heb een paar kilo kweeperen gekregen en hoop daar deze week wat van te maken. kweeperencompote of een taartje zoals die te zien was bij “koken met van Boven”.

Maandag:
Hutspot met zoete aardappel en pastinaak

Hutspot met zoete aardappel
winterwortel, pastinaak en zoete aardappel voor de hutspot

Dinsdag:
 Pilaf ( kip ) met rijst en perziken ( pilaf maak ik vast maandag , want laat thuis op dinsdag)

kippilaf
kippilaf

Woensdag:
Gekookte bieten ,met uitjes, aardappelen en bio.speklapjes

Donderdag:
Romige vispastei met prei ( a.h.nl )

Vrijdag:
Tagliatelle met avocadosaus en winterpostelein

Zaterdag:
(oven)patat met diepvrieserwten en snacks.

Zondag:
Knoldelderijsoep met paddenstoelen en kruidenstokbrood

Knolselderijsoep
Knolselderijsoep

 

Advertenties