Elke week eten we een keer vis . Maar om dan weer eens een goed recept te vinden  is best even zoeken. Zeker  als er  kinderen mee-eten want voor hen moet het ook lekker zijn. Deze vispie was erg leuk om te maken en dat kan met goedkope ingrediënten. Het is makkelijk te bereiden in ieder geval,  vond het wel spannend of het met de bladerdeeg zou lukken, maar dat ging prima.

img_5511

  • Verwarm de oven voor op 180 gr. en ontdooi 4 plakken bladerdeeg .
  • Kook ong. 500 gr prei in ringetjes  5 min. voor  en laat ze goed uitlekken.
  • Neem 4 grote aardappelen of  400/500gr. aardappeltjes in schil en snijd deze in blokjes, plakjes  en kook ze dan 5 min. ( kant en klare voorgekookte aardappelblokjes is helemaal makkelijk)
  • Snijd 400-500 gr witvis ( kabeljauw , koolvis ) in blokjes en bestrooi ze met wat zout ,zwarte vers gemalen peper of wat cayenne peper 
  • Vet ovenschaal in met boter ( bio. margarine of roomboter) en verdeel de helft v.d . prei over de bodem. Leg dan de aardappeltjes hier bovenop en daarna  de visblokjes. Dan de overige prei.
  • Klop eiwit van 1 ei ( bewaar het eigeel ) en 2 hele eieren , 2 eetl. mosterd , handje platte of krulpeterselie fijngesneden , 125 ml slagroom ( of alpro soya ) evt wat zout en peper door elkaar. Schenk dit over de prei.
  • Bedek de ovenschaal met bladerdeeg. Maak een gaatje in het midden van ong 1,5 cm . Rol van aluminiumfolie  een kokertje ( rondom je vinger wikkelen gaat goed) van dat ca. 5 cm hoog is. Steek dit in het gat. Hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk evt. met de eidooier.
  • Bak de vispie in 40 min/ 45 min.

img_5527

Bron: A.H.

Advertenties