Na de kerstvakantie en een heerlijk vriendinnenweekend in Reeuwijk neemt het leven weer  zijn dagelijkse ritme aan en daar hoort natuurlijk een weekmenu bij. Fijn om weer tijd te vinden om rustig boodschappen te doen, kookboeken/magazines te lezen en in de keuken aan de slag te koken en te bakken.
We zijn plannen aan het maken voor een nieuwe keuken, daar kijk ik wel erg naar uit. 1,5 Jr. geleden zijn we verhuisd en nu is de keuken  aan de beurt om vernieuwd te worden.  Hij is wat te klein en vooral  onpraktisch en mis een grote oven. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden 🙂

Witlof, knolselderij, bospeen, rode kool het komt allemaal aan bot deze week.  Lekkere , gezonde wintergroenten!

Maandag:
Rodekoolovenschotel  met bio. rundergehakt

rode koolschotel
De ovenschotel voordat hij de oven in gaat.

Dinsdag:
Gebakken aardappelstukjes met diepvriesgroentenmix en kipdijfilet.

Woensdag:
spaghetti  met Italiaanse saus 

Italiaaanse spaghettisaus
Italiaaanse spaghettisaus

Donderdag:
Witlofstamppot met brie en amandelen  ( recept volgt misschien nog )

Vrijdag :
Knolselderijaardappelstamppot met kousenband en gebakken witvis( Heek)  met lemon-pepper van Jonnie Boer

Zaterdag:
Koken voor de ” Lijsterbesborrel “met onze laangenoten. Ieder neemt wat mee. Hartige taart ga ik maken, misschien wel deze : Winterpostelein taart met kaas

Winterposteleintaart met kaas
Winterposteleintaart met kaas

Zondag:
Roergebakken lamsvleeshutspot met krieltjes,  wortelen , uien en  Provençaalse kruiden.

Advertenties