Het nieuwe jaar is net begonnen en we zijn alweer met elkaar een weekend weggeweest 🙂
Deze maand zijn veel mensen ziek om ons heen maar gelukkig konden we allemaal mee, al was het met een hese stem of wat verkoudheid, het mocht de pret niet drukken.

De huisjes van het Landal Green park Reeuwijk waren net opgeleverd ,op het water!  Het zag er allemaal mooi en gezellig uit en de keukeninventaris was naar ons zijn, jaaaa heel belangrijk vinden we.

De eerste dag gingen we eerst wandelen langs de Reeuwijkse plassen voordat we uit gingen pakken want het zou al gauw donker zou worden. Prachtige natuur daar! Zeker met de temperaturen rond het vriespunt.

Op een weekendje weg moet even getoast worden met champagne die Nel had meegenomen!
img_5958

De eerste avond aten we wat we meegenomen hadden, ieder had van alles uit zijn voorraad kast getrokken en legde dat bij elkaar en er kwam weer iets heerlijks  op tafel. Alleen de Vega-knakworsten ( natuurwinkel) waren niet te eten maar ja met wat mayo erop proef je het niet zo 🙂

De geroosterde groenten uit de oven waren heerlijk : Zoete aardappel, pastinaak, Roseval aardappelen en wat verse rozemarijn met olijfolie en wat zout .

img_5964

Dezelfde avond begonnen we al met “vilten” , want dat was de uitdaging van weekend, Aafke leerde ons dit aan en al gauw waren we allemaal enthousiast aan de slag.

img_5939
Het lontwol waar vilt van gemaakt kan worden

 

De volgende dag lag er een klein laagje  sneeuw en ijs en hebben genoten vanaf onze zitruimte van het water en ijs en de wonderlijke witte wereld.

img_5981

 

 

 

Doordat het ging dooien in de middag konden met een gerust hart  naar Gouda rijden.Ja want we moesten naalden kopen voor het vilten ( punchen)  Gezellige stad zeg: Leuke winkeltjes in de zijstraten van het grote plein. Hadden eigenlijk tijd tekort , de winkels gingen al dicht. Wel konden we de mooie St. Janskerk  van buiten bekijken .

In een café/restaurant rond het plein van het stadhuis hebben we eind vd dag nog koffie gedronken , even opwarmen .

Op zaterdagavond hebben we een spruitjes ovenschotel gegeten met gehakt , toepasselijk met dat koude weer .

img_5215-1

Naast veel met elkaar kletsen en vilten, lezen en eten is erg weinig anders ondernomen, een echt chill-weekend . Het thema was “Samen leven ……”.

Op de zondagochtend zijn we naar een PKN gemeente geweest in Reeuwijk en het was goed om daar te zijn. We werden hartelijk ontvangen en ze vonden het daar maar bijzonder met 6 vrouwen op pad te zijn 🙂

Tineke had een pan met heerlijk bouillon meegenomen voor de soep die we zondag hebben gegeten.
Een hele bijzondere soep met veel gember in de bouillon en allerlei groenten ( taugé , ei , peterselie, kool etc. Heerlijk! http://www.surinamecooking.com/saoto-soep/

img_5998

Maandagmorgen nog even bij de park-winkel ( op het duurzame park is alleen een natuurwinkel) wat eten gekocht voor thuis en we kunnen terug kijken op een rustig, gezellig weekend.

Advertenties