In een ouder kookmagazine ( Foodies jan.2015 ) kwam ik deze bereiding met pastinaak tegen en wil dit heel graag met jullie delen . Want wat is deze gestoofde groente smaakvol , echt bijzonder!

Het is eenvoudig te maken en het gerecht zit  vol vitamines omdat het kookvocht niet weggegooid hoeft te worden. Wij hebben het gegeten met gebakken kabeljauw en aardappeltjes uit de oven met schil.Met aardappelpuree zal het ook lekker zijn.

  • Maak stukjes van de 750 gr pastinaak . Dit kan gewoon met schil en al , wel even de pastinaken wassen van tevoren.
  • Smelt 3 eetl boter ( roomboter of bio.margarine)in een kookpan
  • Voeg de pastinaken, 2 theel.gedroogde of verse tijm, evt. 1 theel. rietsuiker en 2 of 3 uitgeperste of gesneden knoflookteentjes toe en roer dit door elkaar.
  • 50 /70 ml water erbij doen met zout en peper naar smaak en laat dit met de deksel op de pan 20 stoven. Wel heel zachtjes opzetten en kijk een keer tussendoor , dat het niet droog kookt maar het vocht precies weg is na 20 stoven.
Aardappel-pastinaakpuree
Pastinaak
Advertenties