Afgelopen vrijdag is onze dochter getrouwd,we hebben een prachtig feest gehad en nu is het weer wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Al onze kinderen zijn nu uitgevlogen en zorgen nu nog wel voor onze pleegdochter (13) , last van het “lege nest syndroom” is nog niet aan de orde 🙂

De draad van de dagelijkse bezigheden pak ik weer op , daar hoort natuurlijk een  nieuw weekmenu bij. Nog steeds zijn er heerlijke wintergroenten te koop en in de kelder ligt nog pakje zuurkool en een spitskool. Daar ga ik zeker  wat van maken.

Heb laatst een kookboekje gekregen van een vriendin ( oven en stoven) en daaruit maak ik de ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt .

Maandag:
Biologische kruidenzuurkool met rookworst en banaan.

Dinsdag:
Spitskool met kipshoarma  en couscous

Woensdag:
Zoete aardappel met (lams) gehakt, rode ui en ras-el-hanout kruiden (koolhydraatarm )

IMG_4464

Donderdag:
Kip Teriyaki met mie ( paksoi, taugé en gember)

Vrijdag:
Rode biet,venkel en makreel uit de oven met polenta

Zaterdag:
Diner koken voor mijn schoonfamilie (12 pers)

Zondag:
Kippensoep met stokbrood

IMG_1816

 

Advertenties