Dit is een gerecht wat heel anders smaakt dan de Hollandse pot maar ook weer toegankelijk  is en komt uit de Marokkaanse keuken. Zoete aardappel is en groente maar is een leuke variatie op de aardappel.

_DSC0012.JPG

  • Oven voorverwarmen op 200 gr.
  • Kook 500 gram in stukjes gesneden zoete aardappelen met een bouillonblokje ( biologische), 1 eetl verse gember in stukjes en iets kurkumapoeder gaar in 15-20 min.
  • Pureer dit tot puree met wat roomboter of bio.margarine en wat citroensap en maak op smaak met zout en peper .
  • Bak 3 gesnipperde rode uien  in wat olie op lage temperatuur en doe daarbij 2 theel. oregano en wat peper,  dit even laten staan voor later. Deze uien kunnen ook op de ovenplaat geroosterd worden.IMG_4464
  • In andere koekenpan 300/400 gram biologisch rundergehakt rullen .Dan 2 teentje knoflook gesneden of geperst en 2 theel. ras-el-hanoutkruiden ,wat zout en peper, 6 in reepjes gesneden gedroogde abrikozen, 3 eetl rozijnen of dadels en evt. 4 eetl paneermeel ( niet noodzakelijk) hierdoor roeren.
  • Het gehaktmengsel in met boter besmeerde ovenschaal doen en daarover de zoete aardappelpuree en daarover de geroosterde ui verdelen.Strooi er wat grofgehakte witte amandelen over.
  • Zet dit in de oven voor 20 min.

 

_DSC0008.JPG
verse gember

 

Advertenties