Verse vis van de markt is toch wel heel lekker en stukken goedkoper. Als je de kans hebt naar een markt of viskar te gaan zou ik dat zeker aanraden.
Gisteren heb ik dit gegeten met mexico-mix ( mais, erwten. paprika etc) uit de diepvries en gebakken tomaten. Het recept kwam uit het kookmagazine Delicious en heb het wat aangepast .

  • Begin met een mengsel te maken voor de cajunzout, in een vijzeltje is dat het makkelijks en anders goed roeren/prakken  in een klein potje.
    Gebruik hiervoor: 1 tl korianderzaad, 2 eetl.( grof ) zeezout, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl zoete paprikapoeder , 1 tl gedroogde oregano, 1 teen knoflook uitgeperst of 1 tl poeder, evt stukjes kurkuma of 1/2 tl poeder.
  • Bak de vis , die op het vel  met wat vers gemalen peper is bestrooid, in wat olijfolie ( 2 eetl. ong). 3-4 min goed op redelijk hoog vuur bakken, dan omdraaien en nog 2 min de andere kant garen ( voorzichtig met omdraaien vd vis).dan in een schaal met aluminiumfolie erover warm houden.
  • In het olie dat nog in de pan zit kan een pondje tomaatjes of grote tomaten in stukjes bakken en die bestrooi je met 1 tl van de cajunzout een paar minuten tot ze open barsten . dan 2 eetl. rodewijnazijn er doorroeren en nog even opwarmen.
  • Strooi over de vis nog even wat cajunzout, niet teveel want vis heeft niet heel veel zout nodig.
    Bewaar de cajunzout voor een andere keer . Ik had over tenminste 🙂

 

img_6520
olijven-paprikabroodje

Je kunt er een lekker broodje bij eten zoals een olijven-paprikabroodje .
Deze had ik die dag gebakken en  maakte de maaltijd compleet.

img_6532

Advertenties