Dit recept las ik in het Nederlands Dagblad en heb hem aangepast naar een glutenvrije versie.
Een deel van de cake heb ik bestreken met citroen glazuur ( roomkaas , citroen en poedersuiker) en dat smaakte heerlijk. De luxe variant zeg maar.
De andere helft in delen in de diepvries gedaan zodat ik het lekker mee kan nemen naar mijn werk als stevige koek met minder suiker.

_DSC0003 (2)

  • Verwarm de oven op 175 gr.
  • Rasp 250 gr wortelen ( evt met blender of staafmixer de luxe)
  • Mix in grote kom 4 eieren met 150 gr oerzoet ( of 250 gr.oerzoet/ palmsuiker voor een wat zoetere cake ) en 3,5 / 4 dl  zonnebloemolie door elkaar.
  • Voeg dan de 200 gr kokosmeel , snufje zout en 2 tl bakpoeder toe en meng dit goed.
  • Mix dan de geraspte wortel, 100 gr fijngehakte amandelen, 100 gr gemalen kokos, 2 tl kaneelpoeder en 2 tl vanille aroma (v.d. natuurwinkel of de zaadjes uit een vanillestokje ) erdoor.
  • Doe dit in een cakevorm en bak het in 1 uur.

_DSC0029 (3)

Advertenties