Deze soep is makkelijk en snel te bereiden en lekker voedzaam. Handig als er snel wat op tafel moet komen en smaakt lekker pittig door de chorizo.

_DSC0009

  • Snijd 200 gr. biologische chorizo plakjes ( salami kan ook) in kleine stukjes en ook 1 rode en 1 gele paprika.
  • Bak de chorizo in een soeppan zonder olie of boter en voeg daar 2 gesneden uien , 1 tl gemalen komijnzaad ( djinten) en de paprika toe.Bak dit even door op hoog vuur.
  • Voeg 750 ml gekookt water toe en een potje uitgelekte kikkererwten ( 400 gr.), 350 gr. gezeefde tomaten ( pakje zonder zout) ,  1 bouillontablet ( bio).Als je een pakje gebruikt waar zout in zit dan geen bouillonblok toevoegen.
  • Laat dit nog even 10 minuten sudderen ._DSC0007

 

Dit recept bevat geen :
gluten
kunstmatige toevoegingen
conserveermiddel
melk
suiker

Bron: A.H.  Allerhande

 

 

Advertenties