Tomatensoep koken van verse tomaten is het allerlekkerst. Op de markt of in de supermarkt zijn altijd wel goede rode tomaten te koop. Zelf koop ik het liefst voor de soep de trostomaten of de Roma-tomaat. Verse basilicum erbij is heerlijk!

_DSC0014

Recept voor 4 personen ( 1 liter)

  • Was 500 gr. tomaten en laat ze even in kokend water knappen en ontvel ze dan en snijd ze in grove stukken
  • Bak zachtjes in wat olijfolie een in stukjes gesneden ui . Voeg dan een teentje gesneden knoflook  en een theelepel tijm toe en bak dit even door.
  • Voeg de tomaten erbij , 1 blaadje laurierblad en 1/2 liter bouillon ( van biologische tabletten , zonder smaakversterker dus ). laat dit 20 min. zachtjes pruttelen.
  • Haal het laurierblad uit de pan en pureer dan de soep met de staafmixer , net hoe grof of glad je het wilt hebben.
  • Voeg dan de overige 1/2 liter bouillon toe .
  • Garneren kan met basilicum, en smaakt ook lekker met een plak brie of geraspte kaas ( biologisch ivm conserveermiddel) erop.

_DSC0026

Dit recept bevat geen:
Kunstmatige toevoegingen
Gluten
Suiker
Conserveringsmiddel
Melk

Advertenties