Wat was dit zandtaartje heerlijk! Ik gebruik altijd minder suiker waardoor de smaak eigenlijk nog veel beter tot zijn recht komt. Een vriendin kwam net op bezoek en we hebben hier samen van gesmuld :).
Had mascarpone in de koelkast staan die nodig op moest . Diepvriesaardbeien en houdbare slagroom had ik  in huis maar de eieren waren wel net op.
Toch wilde ik wat bakken in mijn nieuwe oven en gelukkig kwam tot dit recept.

IMG_7149
bloem en de bakringen
  • Verwarm de oven op 150 gr.
  • Kneed 175 gr. ( spelt) bloem , 45/50 gr. gram oerzoet of rietsuiker,  snufje zout, 120 gr roomboter  tot een deeg.
  • 8 Bakringen, kleine vormpjes /schaaltjes o.d vullen met dit deeg ( met bakpapier is het handigst als je geen ringen hebt ).  Met de bakringen is het resultaat het mooist.
    Maak een klein opstaand randje in het deeg voor de vulling.
  • Bak ze in de oven ong. 45 min. goudbruin.

 

  • Roer door elkaar: 180 ml. geklopte slagroom zonder suiker en 250 gr. mascarpone , 2 eetl . ( bio) poedersuiker ,paar druppeltjes vanille extract of schraap wat merg uit een vanillestokje of een zakje bio. vanillesuiker ( = zonder vanilline) maar dan hoeft er misschien geen suiker door, proef even..
  • Kook een paar minuten zacht  300/400 gr diepvriesaarbeien in een heel klein laagje water. bind het water met wat maizena ( klein laagje water met maizena eerst door elkaar roeren en dan bij de hete saus voegen) iets oerzoet of rietsuiker toevoegen naar eigen smaak. Af laten koelen.

_DSC0040

  • Als alles afgekoeld het mascarpone mengsel op de koek spuiten of  met lepel erop leggen en dan de aardbeien .
    Uiteraard kan het ook goed met verse aardbeien!

_DSC0039

Advertenties