Afgelopen week  lagen er mooie stronken paksoi bij de natuurwinkel , dat gaf me weer inspiratie en heb daarvan een chinees/oosters gerecht op tafel gezet.

_DSC0011

Het idee kwam om met wat andere oosterse groenten erbij dit gerecht te maken met rijst en de kip uit de oven ( kan ook gewoon in een pan ) . Dit recept had ik nog niet eerder gemaakt, maar was voor herhaling vatbaar :). Beetje zoetig en een bijzondere smaak door die 5 spicekruiden ( steranijs, venkelzaad, kaneel, kruidnagel en Szechuan peper : deze “peperkorrels” bestaan uit de gedroogde schillen van de kleine vruchtjes en heeft een lichte citroensmaak ).
Lekker met cassave kroepoek erbij. De kip uit de oven was erg mals.


Recept voor 4 personen:

  • Zet de oven op 180 gr.
  • Maak in een kom een marinade van : 3 eetl. sojasaus ( zonder conserveermiddel), 3 eetl. honing, 1 eetl. sesamolie2 theel. Chinese 5 spice kruiden ( Jonnie Boer, deze bevat geen smaakversterker o.d).
  • Leg daarin 400 gr kipdijfilet en leg dit op bakpapier in een ovenschaal en laat dit in ong 25 min gaar worden.
  • Kook rijst ondertussen.
  • Bak de Chinese wokgroenten ( 400 gr of meer : paksoi, taugé, peultjes etc.) in 1 eetl. sesamolie  met 2 teentjes knoflook in stukjes of geperst en 4 cm verse gember in stukjes. Dit hoeft maar 5 min.
  • De saus die bij de kip in de ovenschaal zit kan je ook gebruiken voor over de groenten of kip.
  • Verdeel dit alles op een bord, liever niet van tevoren al door elkaar doen,  het oog wil ook wat 🙂

gember

Advertenties