Ook in de winter vervelen de groenten van het seizoen me nooit eigenlijk.
Afgelopen zaterdag bij  de biologische kraam op de markt weer heerlijk van alles ingeslagen. Pastinaken, bieten, winterpostelein, groenselderij etc.
Nu ik de griep achter de rug heb is het weer fijn om goede gerechten te koken en weer nieuwe gerechten te ontdekken.
De zoete aardappel met biet was echt heerlijk. De bietjes krijgen dan een andere smaak eigenlijk.
Vrijdag ga ik met een vriendin samen eten en kook dan graag wat mijn gezin juist liever niet eet.  Artisjokken bv. daar  kan ik ze niet mee verrassen, maar zelf vind ik dat een bijzonder groente en ga de uitdaging aan :).

_DSC0006
Zoete aardappel met biet.

Maandag:
Zuurkoolovenschotel met rundergehakt

Dinsdag:
Stamppot van zoete aardappel, bietjes en gebakken bio.speklapjes

Woensdag:
Macaroni met grillworst 

Donderdag:
Cajunwitvis met gestoofde pastinaak en krieltjes uit de oven in schil.

Vrijdag:
Gevulde artisjokken ( kruiden en wijn) en gevulde aubergines met lamsvlees, couscous.

Zaterdag:
(oven )patat met erwten , snacks en bleekselderijsalade  

Zondag: 
Wortel-linzensoep met kerrie ( verse kerrieblaadjes)

_DSC0021
vrijdag gerecht, gevulde artisjokken