Wat een feestelijke cake is dit om te maken bv met de Paasdagen. Heerlijk met kokos in het cakebeslag en erom heen roomkaas en dan garneren met kokossnippers.

  • Verwarm de oven op 170  gr.
  • Vet de tulbandvorm in en bestuif hem met wat bloem
  • Mix  200 gr roomboter ( evt van tevoren laten smelten) met 160- 200 gr rietsuiker en klop daar 4 eieren door . Mix dit ong 5 min.
  • Zeef de 200 gr.zelfrijzend bakmeel met 1 zakje vanillesuiker( biologische) of rasp uit een vanillestokje  en roer dit voorzichtig door het beslag.
  • Roer de 100 ml kokosmelk erdoor ( let op zonder conserveermiddel, wel goed te krijgen bij gewone supermarkt) en 100 gr fijn geraspte kokos.
  • Laat de cake garen in ong. 45 min. ( niet te lang want dan wordt hij droog)

_DSC0022.JPG

  • Als de cake is afgekoeld hem insmeren met glazuur gemaakt van : 200 gr roomkaas gemengd met 50 gr poedersuiker en 75/100 gr roomboter  en sap van 1 limoen. (als je citroen gebruikt net iets minder doen).
  • Daarna de grove kokossnippers ( te koop bij toko of natuurwinkel) op de roomkaas drukken . Dan de tulband in de koelkast zetten zodat het glazuur wat harder/steviger  wordt.

Bron : Kookmagazine Foodies januari 2007

_DSC0059