Door de droogte in ons land deze zomer waren de druiven al in augustus goed rijp. En wat waren ze heerlijk zoet!

Wilde er dit jaar echt wat lekkers van maken en heb druivensap gemaakt. Nou zo lekker zeg,  een smaakexplosie in je mond.  Zo bijzonder dat je het als wijn drinkt , nippen dus !

IMG_0535

  • Rits de druiven van de takjes en spoel ze schoon
  • Kook de druiven , zonder water toe te voegen , in een pan. Laat ze op laag temperatuur pruttelen , een uur ongeveer ( langer kan ook maar ik vind het goed zo). Je ziet het sap vanzelf verschijnen.
  • Giet de druiven af in een zeef zodat er zuivere sap overblijft in de pan/kan.
  • Als je de sap langer wilt bewaren kan je deze in goed schoongemaakte potjes gieten ( kokend water , soda) na het sap weer even doorgekookt te hebben.
  • Giet de flesje vol tot de rand , deksel erop en zet ze op de kop.

IMG_0543