Mijn naam is Désirée, 50 jaren oud, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ondertussen 2 schoonzonen en een schoondochter erbij gekregen en vier schattige kleinkinderen. Hiernaast hebben veel pleegkinderen bij ons gewoond, waarvan er nu nog een bij ons is. Ook werk ik in de thuiszorg als helpende ,planner en secretaresse van de teamcoaches.
Rond m’n 15e kookte ik al met veel plezier voor mijn familie, jawel en dat was voor een groot gezin (9 personen!) Ik draaide m’n hand er niet voor om de grote boodschappen te doen voor het hele gezin. De handigheid van het koken ben ik toen gaan ontwikkelen.
In de eerste huwelijksjaren probeerde ik allerlei gerechten uit maar dan wel met behulp van kant en klare sauzen en mixen uit de supermarkt. Later ontdekte ik dat twee van mijn kinderen een allergie hadden voor conserveermiddelen, smaakversterkers en chemische kleurstoffen. Hierdoor werd ik gedwongen (vond dat geen straf) om met natuurlijke kruiden en smaakmakers het eten te bereiden. Veel proeven, uitproberen en ontdekken.
Zo kwam ik erachter dat mijn smaak erg ontwikkelde door deze manier van koken, ook vond ik het kokkerellen steeds leuker worden. Hierdoor werd ik ook steeds uitgedaagd om allerlei recepten uit te proberen. Oefening baart kunst.
Twee pleegkinderen moesten ook diëten (candida- en glutenvrij dieet) volgen, waardoor ik weer van alles kon ontdekken en leren over voeding en koken.
Momenteel is het zo dat ik zelf geen kant en klare producten gebruik, het liefst seizoensgebonden groenten bereid en eten koop waar zo min mogelijk chemische toevoegingen inzitten.
Vrienden en familie nodig ik regelmatig uit voor een etentje waarbij ik altijd weer nieuwe recepten opzoek en die aanpas naar mijn eigen smaak en ervaring. Lekker maar ook erg gezellig!
Workshops geven doe ik ook graag , samen koken en ontdekken dat deze manier van koken eenvoudig, gezonder en veel smakelijker is !
Ik vind het leuk om recepten en allerlei aspecten rond voedsel met jullie te delen en enthousiast te maken om er mee aan de slag te gaan!
Bijgewerkt sept. 2016

december 17, 2012 at 5:58 pm
Leuk Dees!!
januari 1, 2013 at 6:43 pm
Lieve anouk, het is een begin ,hoop er nog veel meer op te gaan zetten. Hoe vind jij koken eigenlijk? liefs Desiree
januari 1, 2013 at 5:10 pm
Ik ga het volgen! Leuk en ben benieuwd! Je kent mijn kookkunst, of juist het ontbreken ervan!
Ja met je mee genieten en wie weet kom ik nog eens tot grote dingen!
xxx
januari 1, 2013 at 6:42 pm
Lieve Annemiek,
leuk dat je me volgt. Er zijn zeker recepten bij die gewoon goed te maken zijn hoor, juist probeer ik de recepten niet te ingewikkkelt te maken, iederen kan ze maken. Je kan prima koken hoor meid, onderschat jezelf niet 🙂
Liefs Desiree
januari 9, 2013 at 6:19 pm
mam je kan heeeeeeeeeeeeeel lekker koken liefs fabienne
januari 9, 2013 at 6:37 pm
Dank je Fabienne, liefs mam
oktober 12, 2013 at 9:29 am
Gevonden!
oktober 12, 2013 at 6:26 pm
Ha El, wat heb je gevonden? Dat Pilaf recept?
december 16, 2014 at 6:13 pm
Hai Desiree!
Gister heb jij samen met Merith een heerlijk lunch gemaakt voor Groot Nieuws Radio. Ik ben erg benieuwd maar het recept van die lekkere tomatensoep. Met basilicum geloof ik. Ik heb al even gezocht op je blog maar ik kan het recept zelf nog niet vinden… Misschien kijk ik er over heen. Kan je me op weg helpen? Hoor het graag!
Groetjes, Marja
december 16, 2014 at 8:29 pm
Hoi Marja,
Hij sta er niet op maar kan het kort omschrijven. Voor 1 ltr soep:
Fruit 1 uitje in olijfolie en teentje knoflook.
Doe 1 blikje blokjes of gepelde tomaten hierbij . Of 500 Gr verse tomaten ( van tevoren even ontvellen in kokend water) .evt iets water ( 1 dl )
Voeg 1 larier blad en 1,5 of 2 bouillon blokjes toe ( zonnatura of biologisch) en wat tijm.
Laat dit 20 minuten pruttelen en haal dan het laurierblad eruit en dan de soep pureren met staafmixer. Voeg dan water erbij tot 1 ltr. en laat dit even koken( 5 min.)
Hak een bosje basilicum en doe dit door de soep en laat dit even meewarmen.
Succes!
december 18, 2014 at 8:02 am
Dank je wel!! Ik ga het proberen! 🙂
januari 14, 2015 at 7:53 am
Hoi Dees,
Lekker hoor, rodekoolovenschotel met tijm erdoor…
Annelie attendeerde mij op jouw variant. De volgende keer voeg ik ook wat prei toe om te proberen.
Groetjes Lilian
januari 14, 2015 at 9:01 am
Ja lekker he, zo kunnen we elkaar ideeën geven:)
maart 21, 2015 at 10:12 am
Hoi Dees, ik ga vandaag je paprikapoeder, zalmtaart en rijstgerecht met kipmango maken! Liefs Lilian
maart 21, 2015 at 4:54 pm
Mhh lekker hoor. Hoop dat het smaakt, voel me nu wel beetje verantwoordelijk:) komt vast goed met jou Lilian!
november 28, 2016 at 3:36 pm
Je lunch was heerlijk! Geweldig goed verzorgd! Thanks.
november 28, 2016 at 4:13 pm
Bedankt Gretha! Leuk om voor je collega’s een lunch te verzorgen!
november 30, 2016 at 2:04 pm
De lunch voelde als pure verwennerij, heerlijke soep, mooie broodjes en salades. fijn dat jij zoveel plezier beleef aan het koken, wij minstens zoveel plezier aan het eten!
november 30, 2016 at 2:50 pm
Fijn Astrid, zo was het ook bedoeld! Bedankt!
juni 3, 2017 at 5:40 am
Hallo Desiree,
Fijn dat het kan. Ik ben benieuwd! Wij wonen aan de Albert Schweitzerstraat 20 in Veenendaal. Ik kan het ook komen halen als je dat fijner vindt. Laat me maar weten hoe of wat.
Fijn weekend.
Hartelijke groeten van Corine
juni 5, 2017 at 7:07 pm
Ik zorg wel dat het kookboek bij je komt Corine!