desireekookboek-small-1Mijn naam is Désirée, 50 jaren oud, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ondertussen 2 schoonzonen en een schoondochter erbij gekregen en vier schattige kleinkinderen. Hiernaast hebben veel pleegkinderen bij ons gewoond, waarvan er nu nog een bij ons is. Ook werk ik in de thuiszorg als helpende ,planner en secretaresse van de teamcoaches.

Rond m’n 15e kookte ik al met veel plezier voor mijn familie, jawel en dat was voor een groot gezin (9 personen!) Ik draaide m’n hand er niet voor om de grote boodschappen te doen voor het hele gezin. De handigheid van het koken ben ik toen gaan ontwikkelen.
In de eerste huwelijksjaren probeerde ik allerlei gerechten uit maar dan wel met behulp van kant en klare sauzen en mixen uit de supermarkt. Later ontdekte ik dat twee van mijn kinderen een allergie hadden voor conserveermiddelen, smaakversterkers en chemische kleurstoffen. Hierdoor werd ik gedwongen (vond dat geen straf) om met natuurlijke kruiden en smaakmakers het eten te bereiden. Veel proeven, uitproberen en ontdekken.

Zo kwam ik erachter dat mijn smaak erg ontwikkelde door deze manier van koken, ook vond ik het kokkerellen steeds leuker worden. Hierdoor werd ik ook steeds uitgedaagd om allerlei recepten uit te proberen. Oefening baart kunst.
Twee pleegkinderen moesten ook diëten (candida- en glutenvrij dieet) volgen, waardoor ik weer van alles kon ontdekken en leren over voeding en koken.

Momenteel is het zo dat ik zelf geen kant en klare producten gebruik, het liefst seizoensgebonden groenten bereid en eten koop waar zo min mogelijk chemische toevoegingen inzitten.

Vrienden en familie nodig ik regelmatig uit voor een etentje waarbij ik altijd weer nieuwe recepten opzoek en die aanpas naar mijn eigen smaak en ervaring. Lekker maar ook erg gezellig!

Workshops geven doe ik ook graag , samen koken en ontdekken dat deze manier van koken  eenvoudig, gezonder en veel smakelijker is !

Ik vind het leuk om recepten en allerlei aspecten rond voedsel met jullie te delen en enthousiast te maken om er mee aan de slag te gaan!

Bijgewerkt sept. 2016

_dsc0326
vakantie 2016 Frankrijk